«У 2014 році ми знайшли спосіб переможно об’єднатися. Коли «кварталівці», ці «нові обличчя» після Революції Гідності, спакувавши «тривожні валізи», тихесенько «пішли в ліс», наші політичні сили об’єдналися і взяли на себе відповідальність як боронити країну, як не допустити її зникнення. Забезпечити економічне зростання, провести реформи і повести країну в ЄС та НАТО. І Порошенко, і Кличко, і «Європейська Солідарність», і «Удар», і мільйони наших співвітчизників обрали цей шлях і впевнено рухаємося по ньому», – говорить Порошенко.

«І якщо зараз весь світ об’єднався, якщо під лідерством наших партнерів ми об’єдналися, чому Україна всередині не об’єднана і чому українська влада перешкоджає цьому об’єднанню? Від нас чекають посилення держави», – наголошує Петро Порошенко. 

«Тоді, коли ми протягуємо руку владі для співпраці – і «Європейська Солідарність», і УДАР, і «Голос», й інші – вона тут же намагається на цю руку надіти кайданки. Це їхнє розуміння єдності», – зазначає Петро Порошенко.

«Зараз ключовим пріоритетом має стати підтримка безпеки. І саме тому наша фракція наполягає разом з нашими партнерами по демократичній коаліції на позачерговому засіданні парламенту для того, що були внесені необхідні зміни до бюджету і різко збільшене фінансування Збройних сил України –  щодо збільшення грошового забезпечення, щодо підтримки територіальних громад включно з Київською громадою для фінансового забезпечення і спільного фінансування територіальної оборони. Як і збільшення Державного оборонного замовлення, і створення стратегічних резервів, і співпраця з міжнародними партнерами. Бо це є найкоротший шлях до миру. Саме так ми можемо зберегти мир, не давши Путіну напасти», – наголосив Порошенко.

Він також подякував партії УДАР за потужну підтримку територіальної оброни в місті Києві. «Дуже своєчасна ініціатива. І «Європейська Солідарність» пліч-о-пліч. Разом укріплюємо здатність захищатися», – говорить Петро Порошенко.

«Я хочу подякувати депутатам Київради за те, що спільно «Європейська Солідарність», «УДАР», «Голос», інші політичні сили прийняли рішення про захист демократичних цінностей. Дуже своєчасна і правильна ініціатива. Київрада виступила проти авторитарних замашок Зеленського, проти вибіркового правосуддя, проти політично вмотивованих переслідувань опозиції», – зазначив лідер партії ЄС. 

«Ми – державники. І ми розуміємо, що в умовах такої зовнішньої загрози ми всі маємо вгамувати політичні амбіції, політичні пристрасті, зменшити градус внутрішньополітичного протистояння і об’єднатися для захисту держави. Ми здатні це зробити. Я в це вірю. Ми спільні і солідарні в загальних оцінках ситуації в Україні, в оцінках непрофесійної, популістської, хаотичної, а тепер уже вся країна бачить – злочинної влади», – зауважив Порошенко. 

«Ми говоримо часто з Віталієм на цю тему. Ми бачимо, що ми однодумці і зараз, коли є військово тривога. Ми маємо продемонструвати цю єдність і в майбутньому – для того, щоб Україна отримала відповідальну, професійну, проукраїнську владу, яка здатна давати відповіді на ті виклики, як зовнішні, так і внутрішні. Впевнено вести країну шляхом реформ. Впевнено вести країну до Європейського Союзу, до членства в НАТО», – резюмує Порошенко. 

ІА "Вголос": НОВИНИ