Компанія, створена при Університеті Алгарве в Португалії, планує почати випуск ікри в промислових масштабах в 2015 році.

До цього часу на півдні Португалії буде побудований спеціальний завод з переробки сировини, який зможе видавати до 5 тонн продукту щорічно.

Поставки делікатесу будуть здійснюватися в основному на азіатські ринки, проте жителі США і Європи теж зможуть його спробувати.

Місцевий ринок отримає не більше 5% виробленої продукції, оскільки, як підрахували експерти, країна не володіє достатньою кількістю людей, здатних «проголосувати гаманцем» за більш значні обсяги споживання.

Перший «урожай», який буде зібраний до 2015 року, вже розпроданий іноземним покупцям.

Всього в повний цикл виробництва передбачається вкласти близько 4 млн євро, пише «Російська Газета».

Директор компанії упевнений , що ці гроші швидко окупляться, адже вже через 5 років обсяг вирощуваної риби чотирьох видів досягне 150 тонн.

Джерело: Euromag

ІА "Вголос": НОВИНИ