Особливість його полягає в тому, що виробляється він з кавової гущі, тобто, фактично, з тієї рідини, яка залишається на дні чашки після заварювання меленої кави.
Що характерно, за міцністю він не поступається горілці або коньяку, повідомляє «Российская газета».
На ринку продукт позиціонується як «алкогольна кава», але насправді є «дистилятом у вигляді прозорого бренді, з вмістом 40% етанолу та ароматом кави». На відміну від сучасних лікарів, які виробляються з кавових зерен, новий напій виробляється з відходів. Вчені варили сухі залишки кави у воді, додаючи в суміш цукор для створення ефекту дріжджового бродіння.
Самі дослідники заявляють, що їх винахід є абсолютно унікальний, має «високий комерційний потенціал» і раніше нічого подібного в світі не з'являлося. Також вони розраховують, що напій отримає велику популярність.
Патент на винахід вже зареєстрований, зараз університет складає списки зацікавлених у комерційному використанні нового продукту.
Джерело: Euromag
ІА "Вголос": НОВИНИ