Про це інформує прес-служба Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Під час моніторинового візиту до закладу з’ясували, таку ізоляцію застосовують через неможливість забезпечити психіатричну допомогу – в установі немає лікаря-психіатра.

«Медичний супровід підопічних здійснює лікар-терапевт, але призначене ним лікування, за словами працівників інтернату, не є дієвим. А жіночий персонал не може заспокоїти хворих, тому закриває їх за решіткою у клітці, в якій у вільний від такого «лікування» час зберігаються велосипеди працівників».

Повідомляють також, що підопічних під час загострення лікар скеровує на стаціонарне лікування, проте психлікарня відмовляється приймати недієздатних підопічних без рішення суду про госпіталізацію у примусовому порядку. Варто зазначити, що чинним законодавством визначено, що саме лікарня має вирішувати в суді питання щодо примусової госпіталізації.

До всього, мешканці інтернату сплять на зношених матрацах і ходять у порваних шкарпетках та взутті, незважаючи на те, що на складі є багато матраців, постільної білизни, одягу та взуття.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ