Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. 

За даними слідства, 40-річний головний державний інспектор податкової служби разом з двома оперативниками запідозрили завідувачку відділення львівського госпіталю в отриманні неправомірних заробітків за можливість лікування у медзакладі. 

Оперативники підшукали псевдохворого, обладнали засобами для прослуховування, забезпечили грошима та відправили до лікарки на консультацію. Відповідно до розробленого плану остання мала погодитись взяти хабар за безперешкодне проходження курсу лікування, і надати необхідні виписки для продовження дії довідки МСЕК щодо встановлення інвалідності. Медикиня від грошей відмовилась, тож підставна особа залишила їх у кабінеті. 

Після цього підозрювані зв’язались з лікаркою та вимагали 30 тисяч доларів за закриття кримінального провадження, якого насправді не було. 

Наразі усім трьом учасникам злочинної групи обрали запобіжні заходи. Двох з них уже звільнили з займаних посад, а третього – відсторонили від виконання службових обов’язків. Триває досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ