Інформаційна агенція “Вголос” продовжує моніторити славнозвісну фейсбук-сторінку  “Гаряча лінія міста Львова” і розповідати вам про «гарячі» проблеми львів’ян.

Паркування автомобілів та вертольота

“Найгарячіша” позиція у списку нарікань - благоустрій. І на першому місці - відсутність місць для паркування автомобілів.

Але схоже, що проблему у найближчий час, міська влада таки “вирішить”, бо ж недарма у Львові задля парковки, навіть вертолітний майданчик демонтували.

«Враховуючи ту обставину, що замість вертолітного майданчика в КЛШД м. Львова робиться парковка - прошу встановити та повідомити громаду міста куди подівся вертоліт? »

Громада не стала чекати відповіді від влади і сама почала коментувати ситуацію.

Головне відрапортували, що Львівщина єдина область в Україні з медавіацією!

Громадський транспорт

Якщо особистого транспорту у місті є з надлишком , то громадського таки бракує. А той що є, не такий уже й комфортний, як би хотілось.

Вулична торгівля та покинуті авта

Схоже, що Львів стає затісним не тільки для приватного транспорту, але й для  приватних підприємців - сільських бабусь із їх домашньою продукцією.

 

А от деяких «постояльців» тротуарів ніхто не ганяє вже скільки років.

Зрубані дерева і не зрізані гілки

Скаржаться львів'яни, що здорові дерева в місті вирубують, а  зламані гілки чомусь ніхто не поспішає обрізати.

 

 

Парки Львова

 

Якщо ж мова про дерева, то їх найбільше у парках міста.  І схоже, що на тижні, що минає львів’яни насолоджувались осіннім сонцем, саме гуляючи парками. 

 

Пам’ятник Дупці

І вишенькою на торті у парковій тематиці став ось такий допис.

«Враховуючи,що останнім часом скульптури у Львові виростають,як гриби після дощу чи є хоч мінімальний шанс побачити в Стрийському парку на місці “Ніг” щось цікавіше.»

У мерії відповіли:

“Як повідомили у Стрийський парк, згідно з наданими рекомендаціями Управління охорони історичного середовища, щодо можливості заміни скульптури жінки (ноги жінки), що розташована на нижніх партерах Стрийського парку, управління вважає недоцільним демонтаж даної скульптури, оскільки вона має характерні ознаки неоромантизму та постмодернізму, встановлена у 1980-90 рр. як декоративний елемент благоустрою для створення візуального акценту у даній частині парку.”

Але не були б то львів’яни, щоб не поділитись і своїми думками.

Гарні новини

І нарешті про приємне.  Як не парадоксально, але мова про сміття. у Львові зібрано рекордний денний об'єм відсортованої органіки.

"13,8 тонн харчових та садових відходів привезено компанією Санком - Львів на міську компостувальну станцію. До цього максимальний об'єм становив 8 тонн. Дякую львів'янам за постійно зростаючу культуру сортування, а компаніям перевізникам за важку щоденну роботу з роздільного збору харчових і садових відходів!"

 

ІА "Вголос": НОВИНИ