Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Москва «буде рада будь-яким ініціативам» від Дональда Трампа для завершення війни в Україні, якщо політик стане президентом США. Кремль сподівається, що Трамп доб'ється скасування двох українських законів.

Про це повідомляє BBC.

Сергій Лавров, який перебуває з візитом на сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, прокоментував заяви кандидата в президенти США Дональда Трампа, який той зробив напередодні після зустрічі з президентом України.

«Трамп говорив якийсь час тому, що йому знадобиться 24 години, зараз уже інше формулювання. Ми будемо раді будь-яким ініціативам, які призведуть до бажаного результату», — сказав він.

Лавров також підкреслив, що результат може бути лише один — врегулювання цієї проблеми на основі усунення корінних причин української кризи.

Говорячи про ці «корінні причини», Лавров повторив російський наратив про те, що західні країни нібито втягували Київ до НАТО (НАТО неодноразово заявляла, що буде рада прийняти Україну, але конкретних термінів ніколи не називалася. Більшість спостерігачів впевнені, що поки що війна з Росією продовжується, цього не станеться) і що в Україні утискувалося російськомовне населення (тут він згадав українські закони про мову та створення автокефальної православної церкви).

«Якщо пан Трамп вдасться скасувати ці закони, про які ми говоримо, це вже буде крок уперед. Це зробити простіше простого — взяти та проголосувати», — додав російський міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ