Перенесення Адміністрації Президента України з вулиці Банкової в Український дім призведе до проблем з безпекою і до незрозумілої витрати грошей.

Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта, повідомляє УНН.

«Локація всіх засобів безпеки, систем, в тому числі і евакуації, формувалася десятиліттями, всі покоління потроху туди вкладали сили, засоби, кабелі спеціального зв'язку, технології, організаційні підходи. Зараз пропонується все це відкинути через непотрібність і намагатися відтворити подібні ж рішення в новій будівлі, а це вкрай складно, тому що конструктивні особливості будівлі, рельєф вкрай ускладнюють питання її захищеності. Але це буде з великими недоліками, а найголовніше, з незрозумілою тратою грошей», - зазначив експерт.

За словами Шабовти, прагнення Зеленського до інновацій і спрощення, прагнення продемонструвати відкритість, сучасний підхід і свою несхожість з попередниками призводять ще і до витрачання коштів на рівні колишньої влади.

«Давайте ми відмовимося від цієї напівфеодальної значущості будівлі на Банковій, але при цьому, з не меншим розмахом, влаштуємо переобладнання Українського дому і створимо там Адміністрацію Президента», - підкреслив експерт.

При цьому він додав, що в кожній країні є свої традиції, що склалися щодо органів влади, які потрібно приймати.

Нагадаємо, Адміністрація Президента України переїде в Український дім, розташований на Європейській площі, а також змінить назву. Будівлю на Банковій віддадуть Національному художньому музею.

Також повідомлялось, що Президент Володимир Зеленський розпорядився утворити Офіс президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації Президента.

ІА "Вголос": НОВИНИ