«Іноді краще жувати, ніж говорити. Дійсно, Україна сьогодні потребує змін, потребує реформ, але точно вона не потребує зміни назви. Ми з вами живемо в державі Україна. Я думаю, що це влаштовує 99 відсотків наших громадян», – сказав Разумков.

Спікер зазначив, що інформації про те, що в Офісі президента готують законопроєкт про перейменування, у нього немає.

«Я впевнений, що гратися з назвою країни, з назвою держави, тим більше намагатися на цьому, вибачте за сленг, якось хайпонути, це – точно не державницька позиція. Я не знаю, в якому стані люди дають коментарі», – додав Разумков.

Раніше скандальний речник української групи ТГК Олексій Арестович висловив ідею про зміну назви «Україна» на «Русь-Україна». Також він запропонував називати війну на Донбасі «русько-російською».

За його словами, Росія вкрала для себе історію України, привласнила українські досягнення. Тому Україна повинна боротися за спадщину Київської Русі та вже перемагає на міжнародному рівні.

«Перехоплення спадщини Київської Русі - це головне, що нам потрібно зробити. Це набагато важливіше танків. Поки ми рухаємося в правильному напрямку», - сказав він.

Арестович додав, що треба змінити назву самої України.

«Треба у них відібрати бренд «російських» врешті-решт. Я борюся над тим, щоб ми називали війну правильно, наприклад, російсько-російська війна. Зараз же йде російсько-російська війна. Так щоб потролити по-справжньому, русько-російська. Русь - це ми. Руси, русини. Я б змінив назву держави, назвав би нас Русь-Україна, подвійну назву зробив би. Ми працюємо над цим. Це закрило б тему зрештою», - пояснив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ