Як повідомляє  РІА «PrimaMedia», працівники аеропорту застукали тварину за поїданням кальмара гарячого копчення і сушеної камбали.

«Він не тільки з'їв кальмара і камбалу, а й надірвав пакети із сушеним восьминогом й іншими морськими делікатесами. По багатьох потоптався, як у приказці: що не з'їм, то понадкушую. Звичайно, довелося всю продукцію, що була в цій вітрині, вилучити й опечатати. Вона підлягає утилізації. А в холодильнику ми провели дезінфекцію і санітарну обробку. Загалом завдав нам кіт збитків – товару на 60 тисяч рублів пропало», – зітхає господиня магазину.

Залишається загадкою, як рудий злодюга потрапив у магазин, та й узагалі в термінал. Невідомо також, яка доля чекає на тварину.

«У зв'язку з вимогами про дотримання безпеки польотів та інших заходів безпеки утримання тварин в аеропорту заборонено наказом генерального директора. Крім того, підприємство має договори зі спеціалізованими установами на проведення різних профілактичних санітарних заходів, зокрема дератизації, що виключає можливість перебування бродячих тварин у терміналі. Можливо, кота випадково випустили або загубили пасажири. Адже тварин у нас перевозять доволі часто. Водночас нам не цілком зрозуміло, за яких обставин кіт потрапив усередину вітрини магазину. Відомо, що крамницю повністю закривають ролокасетами, холодильні вітрини також повинні закривати. На нашу думку, саме магазин повинен гарантувати безпеку своєї продукції», – прокоментували ситуацію в прес-службі Міжнародного аеропорту Владивостока.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ