Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що імпульс російських сил від територіальних завоювань навколо Бахмута та Авдіївки наприкінці липня, ймовірно, вичерпаний.

«Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх успіхів у районі Бахмута та Авдіївки є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми — продемонстрованої нездатності перетворити тактичні успіхи на оперативні успіхи», – йдеться у звіті.

Також зазначається, що російським військам постійно не вдавалося скористатися тактичними проривами, щоб маневрувати в тилові райони України або вивести з ладу значні частини українських оборонних рубежів. Тому вони постійно дають українцям час, щоб тактично вийти з бою і відновити оборонні позиції, проти яких росіяни повинні розпочати нові навмисні атаки.

«Це явище допомагає пояснити надзвичайно повільні темпи просування росіян на сході і переконливо свідчить про те, що росіяни не зможуть захопити більше території протягом найближчих місяців, якщо тільки ситуація не розвиватиметься непередбачено», – зазначають в Інституті війни.

В ISW також вважають, що окупанти не зможуть виділити достатньо ресурсів для наступної операції.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

«Національна республіканська армія» взяла відповідальність за знищення доньки ідеолога рашизму Дугіна

Курйоз дня: Любителька «русского міра» «засвітила» місце розташування російського ППО в Криму

Окупанти отримали опромінення на Запорізькій АЕС, - парамедик

ІА "Вголос": НОВИНИ