Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як заявляють в СБУ, для проведення так званого «волевиявлення» ворог планує використати проросійську організацію «Донецька республіка». Раніше вона діяла лише на території терористичної організації «днр», але зараз її географію розширяють. Відповідно, ворог планує і зміну назви. Найбільш ймовірний варіант, який оберуть окупанти – «большая россия».

За інформацією спецслужби, у складі цього утворення уже активно діє понад 1 000 «активістів», які щодня проводять зустрічі з населенням тимчасово окупованих територій. Серед них – агітатори, блогери та «дружинники», які співпрацюють з окупантами.

"Фактично, вони вербують людей, закликаючи їх приєднатися до організації. Вони охопили уже понад 200 тис. місцевого населення. Кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіа-ресурси, щоб охопити своєю пропагандою про фейкові заходи понад 50 млн глядачів з росії та сходу України", – йдеться у повідомленні.
За даними СБУ, вони мають організовувати незаконні масові зібрання, поширювати агітацію на підтримку псевдореферендуму і облаштовувати «виборчкоми». В подальшому планують підготувати звернення нібито від місцевих жителів до керівництва окупаційної адміністрації щодо «приєднання» Донеччини до рф. У розпорядженні СБУ уже є декілька таких документів, які вдалося перехопити. 
Для посилення «електоральної підтримки» загарбники пропонують продуктові набори, стартові пакети російських мобільних операторів і пропагандистські газети. Наразі вони вже друкуються на території «днр» накладом понад 250 тис. екземплярів.
Крім того, для поширення сепаратистських ідей ворог планує створити розгалужену мережу так званих «активістів» у Херсонській, Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській областях – щоб за потреби «розгорнути» масштабну підривну діяльність.
Наразі Служба безпеки встановила особи і місцезнаходження організаторів та виконавців цих злочинів. Тривають комплексні дії для їх притягнення до відповідальності.
 
Читайте також на сайті ІА «Вголос»:
Військові розповіли, скільки ворожих кораблів зараз у морях України
Ранковий обстріл Харкова: з'явилися подробиці та фото наслідків
Зеленський показав наслідки удару рф по Затоці. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ