Про це йдеться у зверненні Меджлісу кримськотатарського народу, опублікованому на сторінці у Facebook голови Меджлісу Рефата Чубарова.

«Меджліс кримськотатарського народу відзначає безпрецедентний тиск і прямі погрози у бік кримських татар з боку російських окупантів і місцевих колаборантів з метою примусити їх до участі в незаконних виборах. Помітні верстви населення – духовні особи, вчителі, лікарі, бізнесмени, співробітники комунальних підприємств і організацій, студенти, спортсмени, пенсіонери, перебувають під жорстоким морально-психологічним шантажем», – йдеться в заяві.

У документі говориться, що абсолютна більшість кримських татар, які проживають у всіх містах і районах Криму, «сповнені гідності і сміливості, щоб не піддаватися шантажу і погрозам, які надходять від російських окупантів».

«Кримські татари демонструють вірність принципам міжнародного права і непохитність своєї позиції в оцінках російської окупації Криму, проявляють солідарність з усіма кримськими політв'язнями, висловлюють єднання з сім'ями убитих і насильно викрадених співвітчизників», – відзначається в тексті заяви.

Отже, резюмують у Меджлісі кримськотатарського народу, «кримські татари не братимуть участі у незаконних виборах 18 березня 2018 року, що проводитимуться російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ