Про це заявив заступник командир ОТУ «Харків», полковник Віктор Солімчук. Загалом у наступі було задіяно 10 350 окупантів.

За його даними, станом на початок липня втрати противника становлять 2939 вбитими та 6509 пораненими, ще 45 окупантів здалися у полон.

«Тобто орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%», - повідомив заступник командира.

Зокрема, у Вовчанську окупанти вже втратили більшу частину своєї 138-ї мотострілецької бригади, «сточили» 83-й, 157-й танковий полки.

Крім того, їхня 83-я десантно-штурмова бригада теж постійно зазнає втрат, іноді по кількадесят осіб на добу, що підтверджується і полоненими, і в радіоперехопленнях.

Зважаючи на величезні втрати, командування російських військ вимушене знімати підрозділи з інших напрямків, вводити резерви, залучати так звані добровольчі православні комуно-фашистські бригади, зокрема, так званубригаду Алєксандра Нєвского.

Водночас у Силах оборони наголосили, що війська РФ все ще мають досить серйозний наступальний потенціал - окупанти перегруповуються, відновлюють сили та логістику, а в тилах триває підготовка штурмових груп.

«Ми усвідомлюємо потужність окупаційних військ, розуміємо їхні наміри. Але всі спроби ворога наростити зусилля та розширити зону контролю - успіху не мають», - констатує Солімчук.

Російські війська розпочали новий наступ у Харківській області 10 травня. На даний момент ЗСУ вдалося «утихомирити» окупантів, але бої ведуться в районі села Липці, на Вовчанському напрямку та в районі села Глибоке.

ІА "Вголос": НОВИНИ