Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що під час виступу український лідер наголосив, що переговори можна вести лише тоді, коли Росія:

«Ймовірно, Кремль навмисно спланував масштабний ракетний удар по Україні в очікуванні виступу Зеленського на саміті G20 з огляду на те, що багатоспрямована ракетна кампанія вимагає значної військової підготовки», - пояснили в ISW.

У той же час фахівці вказали, що російська провоєнна спільнота стверджувала нібито Кремль «помстився» за «русофобські» заяви Зеленського незабаром після його виступу.

Однак, як наголосили в Інституті вивчення війни, неможливість розпочати таку масовану атаку в короткий термін свідчить про незацікавленість Кремля у створенні передумов для переговорів з Україною.

У звіті також додали, що підтверджує незацікавленість РФ у мирних переговорах та офіційний наратив Кремля навколо зустрічі G20.

«Путін не з'явився на саміт, а підписав численні укази про надання почесних найменувань окупованим Росією містам України. А його речник Дмитро Пєсков і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявили, що Росія продовжить »спецвоєнну операцію« в Україні», - підсумували в ISW.

Зазначимо, що Президент Володимир Зеленський назвав дуже суттєвою ескалацією падіння російських ракет на території Польщі і закликає діяти.

ІА "Вголос": НОВИНИ