Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, днями окупанти заявили про свої плани відновити діяльність заводу.

«Своєю чергою в Group DF, до складу якого входить завод, заявили, що це вкрай небезпечно через значні руйнування на території комбінату і неможливо без відповідних фахівців», - зазначив Гайдай.

У ході бойових дій було пошкоджено обидва аміачні цехи та цех азотної кислоти. Постраждала практично вся інфраструктура підприємства - системи водопостачання та водоочищення, система енергозабезпечення, логістичне та залізничне господарство зруйновано два сховища метанолу.

Крім того, повністю зруйновано систему електропостачання «Азоту». А руйнування системи очищення стічних вод «Азоту» завдало значної шкоди Сєвєродонецьку. До війни підприємство забезпечувало очищення 100% стічних вод міста.

При цьому російські окупанти вже розшукують у місті працівників «Азоту» і запрошують на роботу, навмисно наражаючи їх на небезпеку.

«Спроба запустити виробництво з порушенням базових правил безпеки може призвести до жертв та техногенної катастрофи для всього регіону. Масштабні руйнування на заводі не сумісні з його безпечною діяльністю», - додав Гайдай.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ