Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій зобов’язала керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі Львівщини не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному плані страв. Мова іде про салати, заправлені сметаною чи майонезом, а також кондитерські вироби із заварним кремом.
Про це повідомила пресслужба ЛОДА.
Причиною такого рішення стала ситуація із масовим захворюванням на гостру кишкову інфекцію відвідувачів ресторану «Панський Книш», що у смт. Куликів Львівського району.
Нагадаємо, що упродовж 6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з діагнозом «гостра кишкова інфекція» госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей. Всі вони 4 липня харчувались в ресторані «Панський Книш», що у Куликові.
Як повідомляють у ЛОДА, 10 людей вже виписані з медзакладу, інших планують виписати сьогодні.
Що ж до ресторану, де сталося отруєння, то, як зазначають у Держпродспоживслужбі, наразі заклад повинен усунути недоліки. Якщо цього не станеться, то буде звернення до суду про обмеження в його роботі.
Як повідомляють в ЛОДА, найближчим часом відбудеться нарада комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з представниками ресторанного бізнесу, органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій щодо роботи закладів харчування у літній період.
ІА "Вголос": НОВИНИ