Про це повідомляє видання «Львіська мануфактура новин».

Наразі його усунули від посади і відкрили кримінальне провадження за статтею про сексуальне насильство. Якщо вину директора НРЦ доведуть, то він може опинитися за гратами на строк до семи років.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець 28 вересня повідомив, що в одному з НРЦ на Львівщині висунуто підозру директору у, зокрема, сексуальному знущанні над дітьми.

"Нами зафіксовані свідчення дітей про те, що директор закладу здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за «погану поведінку» чи порушення розпорядку дня", – йдеться у повідомленні омбудсмена.

Програмна директорка «СОС Дитячі містечка України» Дар’я Касьянова додала, що до злочину також була причетна дружина директора НРЦ, яка також працює в закладі.

«… директор спеціального освітнього закладу систематично розбещував малолітніх і чинив сексуальне насильство. Його дружина, також працівниця цього інтернатного закладу, фізично карала дітей побиттям залізним прутом», – написала вона.

Дмитро Лубінець повідомив, що з понеділка ініціює проведення наради за участі представників Львівської ОВА, правоохоронних органів та профільних міністерств.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що Львівська обласна державна адміністрація повністю сприяє розслідуванню. 

"Тримаю ситуацію на особистому контролі. Буду інформувати про хід розслідування.
На час проведення перевірки керівника закладу відсторонили від роботи", - гнаписав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ