Про це журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк повідомив у Facebook із посиланням на російського адвоката Дмитра Дінзе.

За словами журналіста, у четвер Дінзе відвідав Сенцова в колонії Лабитнангі.

«Сенцов висловив здивування, чому закінчилася активна кампанія підтримки українських політв'язнів з боку України і уповноваженого Верховної Ради Людмили Денисової», - передає Наумлюк слова адвоката.

«Сенцов вважає, що українська сторона повинна активніше продавлювати ситуацію зі звільненням інших заручників», - процитував він Дінзе.

Журналіст розповів, що Сенцов виглядає "ще гірше, ніж минулого разу", але припиняти голодування не збирається.

«Дуже блідий. Ходить сам. Близько тижня тому у нього була друга криза по здоров'ю. Стало погано і його хотіли госпіталізувати для того, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився, і його залишили в колонії з умовою, що суміш він буде приймати сам під наглядом лікаря. Приймає в день по дві ложки», - говорить Наумлюк.

За його словами, утримується українець в палаті, з голодування виходити не збирається. Каже: «Скільки мене вистачить, стільки і протягну».

Мати Сенцова звернулася до Путіна з проханням помилувати сина.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

Окрім того, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженогов Росії Олега Сенцова вперше за 4 роки зустрілась з братом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ