Про це повідомила Наталія Каплан, передає «Громадське»

«Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, проговорили ми з ним 2 години. Це було короткострокове побачення, Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг», - сказала вона.

Жінка розповіла Олегу про акції на його підтримку та про те, що до голодування приєднався кримськотатарський активіст Емір Усейн Куку.

«Він дуже вдячний, що так багато дій довкола його імені, що люди не опускають руки і продовжують боротися. Але водночас, він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв’язням і вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал», - зазначила вона.

Окрім того, Сенцов просить всіх, зокрема, українського омбудсмена Людмилу Денісову, незалежних лікарів, консулів, кримського архієпископа Климента, приїжджати не до нього, а до інших українських бранців Кремля, за яких він бореться.

Вона також розповіла, що стан здоров’я Сенцова на сьогодні задовільний, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але «нічого критичного немає».

«Вчора йому було дуже погано, сьогодні - нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період - перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить в перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу», - заявила Каплан.

Також вона додала, що з розваг у нього телевізор, він пише, редагує свої старі записи. Просить не відправляти йому книги, яких у нього дуже багато.

Олег Сенцов довгий час відмовляється від побачень із родичами нібито побоюючись, що потім буде важче.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ