Діставайте кошики й вирушаймо у ліс по гриби ( на Галичині збереглася давня назва “губи”)  і будемо готувати суп-пюре з грибами та сиром  і грибні котлетки. А також спечемо гарбузовий хліб, бо зараз пора достигання гарбузів.

Суп-пюре з грибами та сиром

Отож для приготування супу нам потрібно:

Спосіб приготування:

Миємо та чистимо картоплю та моркву, ріжемо картоплю кубиками, моркву колечками, заливаємо водою та ставимо варити. Поки картопля з морквою варяться, на сковороді нагріваємо олію та обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Миємо та ріжемо гриби  і висипаємо  їх на сковороду до цибулі. Обсмажуємо до золотистого кольору та додаємо сюди часник.

Плавлений сир тремо на тертці. 

Як тільки картопля з морквою зварились, висипаємо  в каструлю підсмажені гриби та цибулю і доводимо суп до кипіння. Додаємо натертий сир , вершки, солимо, перчимо, і ще раз чекаємо, щоб суп закипів.

Даємо охолонути та блендеруємо.

При подачі суп  посипаємо пармезаном та додаємо улюблену зелень.

ГРИБНІ КОТЛЕТКИ

Інгредієнти:

Приготування:

Свіжі гриби почистити, ретельно промити і тушкувати на олії.

Цибулю почистити і нарізати кубиками.

 Хліб замочити на кілька хвилин в молоці і відтиснути.

Тушковані гриби, цибулю і хліб подрібнити за допомогою м'ясорубки чи блендера  до однорідності. Додати яйця, сметану, мелений перець і сіль. Все перемішати і поставити на 30 хвилин у холодильник.

Потім  з маси сформувати котлети. Обваляти їх в борошні чи сухарях та обсмажити.

Гарбузовий хліб

Гарбуз називають королем осені, і недаремно. Він  сприятливо впливає майже на усі органи і функції організму людини : зір, імунітет, нервову систему, печінку, шлунок, кишківник, шкіру. А ще гарбуз смачний у стравах. Приготуйте домашній гарбузовий хліб і не пошкодуєте.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Візьміть сухі дріжджі, сметану та цукор, розведіть із теплою водою  і приготуйте опару.

Окремо зробіть гарбузове пюре (запечіть чи відваріть гарбуз і збийте у блендері). 

Візьміть готове гарбузове пюре, додайте цукор, яйце, сіль, а потім борошно й опару.

Замісіть тісто. У процесі замішування додайте вершкове масло та добре вимішуйте. 

Дайте тісту підійти 45 хв. Сформуйте хлібини.

Розігрійте духовку на 150 - 180 градусів та ставте випікати тісто  до рум’яної скоринки (приблизно 45хв)

ІА "Вголос": НОВИНИ