Кілька відомих українських артистів заявили, що не можуть провести свої концерти, на які вже продали квитки, бо організатор, який займався підготовкою виступів, втік з грошима. Про це 25 грудня заявив і фронтмен гурту «Скай» Олег Собчук – один з артистів, які стали жертвою шахрая, пише OBOZ.UA

За словами Олега Собчука, те, що сталося, є наймасштабнішою шахрайською схемою в українському шоубізнесі. Організатор концертів Тарас Доненко, який зник та не виходить на зв'язок, втирався в довіру до артистів не один рік.

"Ми почали співпрацю півтора року тому. Він сам на нас вийшов, запропонував свої послуги. І разом ми зробили близько ста концертів. Тривалий час він виконував свої обов’язки, досить сильно втерся в довіру. А потім у якийсь момент забрав кошти з запланованих наперед концертів у квиткових операторів і зник. Тільки з нас – це близько 3 млн 600 тисяч гривеньЩе є Злата Огнєвіч, Тарас Чубай та Руслана”, - каже Олег Собчук.

Фронтмен гурту розповідає, що, згідно з договорами з квитковими операторами, він міг це робити й раніше таке робив, мотивуючи тим, що гроші необхідні, щоб заплатити за оренду залів, світло, звук. У цьому випадку він взяв гроші, але не заплатив за технічні витрати та втік. Тепер в артистів проданий тур, у більшості містах аншлаги, а ні за що не проплачено. І грошей на оплату немає.

Олег Собчук зазначає, що це наймасштабніша шахрайська схема в українському шоубізнесі. На шахрая вже написали заяву у правоохоронні органи. Тарас Доненко, якому належить компанія «Star Label», перебуває в офіційному розшуку.

ІА "Вголос": НОВИНИ