Програма перебування Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні буде дуже насиченою і передбачатиме різні заходи. Він зустрінеться не лише з очільниками держави, але й екологами-активістами.

Про це в Івано-Франківську розповів Предстоятель ПЦУ Епіфаній, повідомляє РІСУ.

«Цього року ми очікуємо на приїзд його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія в межах святкування 30-ліття відновлення нашої незалежності. На запрошення держави і української Церкви відбудеться державно-церковний візит протягом днів святкування проголошення незалежності України«, - зазначив він.

За словами Епіфанія, Патріарх Варфоломій буде брати участь як в державних заходах, так і церковних.

»Ми відслужимо спільну Літургію і він матиме зустріч з очільниками держави. Також з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, громадськістю, молоддю. Відомо, що Патріарха називають – «Зеленим Патріархом», тому він візьме участь у заходах, які присвячені збереженню навколишнього середовища. Зараз поки формується більш щільна програма його візиту. Звичайно, передбачається спілкування з журналістами також», - заявив предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, що більшість українців – 57% – позитивно ставляться до візиту Константинопольського Патріарха Варфоломія до України. Ще 32.5% мають нейтральне ставлення і лише 6% – негативне. Про це свідчать результати опитування КМІС.

Серед прихильників окремих конфесій найбільше тих, хто має позитивне ставлення до цього візиту – серед прихильників ПЦУ і УГКЦ (відповідно, 72% і 63%).

Водночас, серед прихильників УПЦ МП 49% позитивно ставляться до візиту Константинопольського Патріарха і лише 15% – негативно.

Раніше предстоятель ПЦУ заявив, що українська Церква виграла майже всі суди у Московського патріархату.

ІА "Вголос": НОВИНИ