Сирна запіканка з ягодами
Такий сніданок містить повноцінні білки, корисні жири , клітковину, кальцій, вітаміни (С, А, групи В,). Запіканка сприяє покращенню зору та якісному формуванню кісток.До того ж, чорниця, журавлина, ожина, малина інші ягоди — прекрасні джерела антиоксидантів.
Інгредієнти:
- 1 пачка 9-15 % кисломолочного сиру;
- 2 яйця: 1 повна столова ложка манної крупи;
- свіжі або заморожені ягоди (чорниці, малина, журавлина);
- 1 столова ложка дрібно натертої моркви;
- 2-3 розмочених фініка.
Спосіб приготування:
- Сир змішати з манною крупою, додати дрібно натерту моркву. Білки відділити від жовтків. Жовтки збити до густої піни з цукром, білки — з дрібкою солі.
- Всі складники змішати, вилити у змащену олією та посипану сухарями роз’ємну форму, поставити в нагріту до 180 градусів духовку та випікати до появи золотистої скоринки.
Готувати запіканку потрібно звечора. Вранці відрізати шматочок, полити сметаною і подати дитині до столу.
Бананові панкейки
Вишукані панкейки з бананом можна приготувати всього за 10 хвилин, тож це чудовий варіант для сніданку
Банани містять велику кількість вітамінів і корисних речовин серед яких, вітаміни групи В, аскорбінова кислота (вітамін С), калій і магній, залізо і натрій, крохмаль і клітковина. Ця ягода стимулює роботу мозку, заряджає організм енергією, покращує стан зубів, підвищує імунітет.
Отож нам потрібно:
- Банани - 2 шт.
- Борошно - 120 г
- Молоко - 120 мл (можна замінити кокосовим чи іншим рослинним)
- трішки розпушувачу
- Соняшникова або кокосова олія - 3 ч. ложки
Для подачі за смаком:
- Жменя ягід
- мед
- Йогурт
Спосіб приготування:
- Змішайте у блендері два порізаних банани, борошно, розпушувач та молоко.
- Розігрійте одну чайну ложку олії на невеликій сковороді. Щоб зробити один млинець діаметром 10 см, вам знадобиться приблизно одна столова ложка суміші.
- Обсмажуйте млинці близько двох хвилин з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.
- Викладіть панкейки на тарілку. Прикрасьте ягодами, полийте медом чи йогуртом.
Канапки з рибою чи сиром
Діти люблять бутерброди. Але не рекомендуємо робити їх з ковбасою. Ковбаса не є корисною, швидше навпаки шкідливою. Краще візьміть рибу жирних сортів (скумбрія, лосось, сьомга ), або будь-які види сиру.
Риба дуже корисна для здоров’я через високий вміст вітамінів і мікроелементів, серед яких — поліненасичені жирні кислоти. Наприклад, Омега-3 — основа для вироблення мієліну, необхідного для хорошої пам’яті і швидкого сприйняття інформації.
Твердий сир - джерело кальцію, який необхідний для здоров'я зубів і кісток.Наприклад, в півсклянці молока міститься 120 мг кальцію, а в 100 г твердого сиру середньої жирності – 1300 мг.
Також для канапок краще брати зерновий або висівковий хліб, який є кориснішим , бо забезпечує поступове надходження енергії.
Омлет з овочами та зеленню
Страви з яєць дуже корисні. Адже яйця містять у великій кількості білок , вітаміни A, D, B і B12, а також лютеїн, який допомагає запобігти погіршенню зору.
Для омлету нам потрібно:
- 2 курячих яєць;
- 50 мл молока;
- 1 ч. л. вершкового масла;
- сіль на ваш смак;
- 100 г солодкого перцю;
- 1 помідор;
- улюблена зелень (кінза, петрушка, кріп, базилік)
Спосіб приготування:
- збийте яйця з молоком, додайте спеціїї на ваш смак.
- Наріжте дрібними кубиками солодкий перець та з'єднайте з яєчною сумішшю.
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом або приготуйте омлет на сухій сковорідці. Вилийте яєчну масу на сковорідку та накрийте кришкою.
- Наріжте помідори кружечками та покладіть зверху на омлет. Знову накрийте кришкою та готуйте 5 хвилин на маленькому вогні.
- Дрібно наріжте зелень та посипте нею омлет. Складіть омлет навпіл за допомогою лопатки та готуйте його ще 3 – 4 хвилини.
Ліниві вареники
Сьогодні ми поділимося універсальним рецептом, який можна приготувати всього за 20 хвилин, але обовязково сподобається вашій дитині.
Інгредієнти:
- 400 г сиру;
- 1 яйце;
- сіль на свій смак;
- 3 столові ложки цукру;
- 300 г борошна;
Спосіб приготування:
- Розімніть сир і змішайте з яйцем, сіллю і цукром.
- Додайте майже всю муку і замісіть тісто.
- Потім розділіть його на кілька частин, сформуйте ковбаски та розріжте їх на невеликі шматочки. Зверху злегка присипте борошном.
- Закип’ятіть підсолену воду та опустіть в неї ліниві вареники. Як тільки вони спливуть, діставайте.
Подавайте з маслом чи сметаною.
ІА "Вголос": НОВИНИ