Про це повідомляє ТСН.

Шкіряк зазначив, що операцію можна було б завершити протягом тижня, але для цього треба було «піти іншим шляхом». У затягуванні операції головний надзвичайник винуватить відсутність єдиного центру управління евакуацією. «Мушу відповідально заявити, що українська бюрократія, порівняно з індійською, відпочиває», – сказав Шкіряк.

Свою особисту участь в операції голова ДСНС вважає необхідною, щоб показати громадянам, що перебувають у Непалі, що держава про них не забула. Крім того, надзвичайник розповів про труднощі, з якими стикнувся в Непалі.

«Я чи не кожного просив поповнити телефон і картку, щоб існувати самому і допомагати іншим. Бо готівка відразу закінчилася», – розповів головний рятувальник.

Допомогли йому друзі, які переводили кошти на зарплатну картку. Шкіряк відповів і на запитання про його фото на злітній смузі в Баку. Голова ДСНС пояснив, що був дуже стомлений, як й інші члени групи, тому приліг на землю.

«Так сталося, що просто захотілося полежати на землі й поспати. Я не вбачаю в цьому нічого крамольного, але якщо комусь весело – на здоров'я», – пояснив голова ДСНС. 

Нагадаємо, літаком Іл-76 до України повернулися 76 громадян України та 11 іноземців, ще 35 наших співвітчизників покинули Непал самостійно.

21 громадянин України відмовився залишати Непал. Ще 46 осіб залишаються у списках тих, хто не вийшов на зв’язок.

ІА "Вголос": НОВИНИ