Як передає «УНІАН», про це він сказав після приземлення літака з евакуйованими українцями на військовому майданчику аеропорту Бориспіль.

Він зауважив, що це перша в Україні глобальна операції з евакуації людей. «Я хочу подякувати усім тим, хто брав участь у цьму процесі і, повірте, не збираюся звинувачувати нікого, оскільки це загальна відповідальність. І все те, що сьогодні дає нам змогу робити висновки і не допускати таких проколів, які, на жаль, безперечно сталися цього разу», – сказав Шкіряк.

За його словами, «ми пропонували альтернативний варіант евакуації ще 27-28 квітня». «Він був відпрацьований... він був у 2-3 рази дешевший, ніж той, який уже здійснився», – додав він.

На переконання Шкіряка, «потрібно було діяти іншим шляхом і ми б значно швидше мали б можливість евакуювати наших людей».

Крім того Шкіряк висловив думку, що «найголовніша помилка полягає в тому, що не було єдиного центру керування, не було чіткої взаємодії між, скажімо, нами і Міністерством оборони»

«В даній ситуації йдеться про літак», – додав він.

Відповідаючи на питання чи не збирається він у відставку, Шкіряк висловив думку, що протягом останніх днів у соцмережах поширювалася «брехня і чорнуха».

«У мене не було і нема бажання реагувати на всю цю дурню», – сказав Шкіряк і додав, що «ні в кого не вийде зробити з мене цапа відбувайла».

«Я відповідаю за кожну дію працівників свого відомства і відповідально заявляю, що ДСНС не мала жодного проколу у цій поїздці», – сказав він.

Коментуючи участь у поїздці Катерини Храмової, яку називають цивільною дружиною Шкіряка, він зазаначив, що Храмова у цій поїздці була як волонтер і обізнана у східних практиках людина.

«Саме з такою місією я погодився на те, щоб вона взяла участь у цій поїздці», – додав Шкіряк.

Нагадаємо, в ніч на 7 травня літак з евакуйованими з Непалу людьми приземлився в аеропорту «Бориспіль».

ІА "Вголос": НОВИНИ