Про зміни до положень законодавства, які посилюють адміністративну та кримінальну відповідальність за жорстоке  поводження з тваринами, написав Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України, на своїй сторінці у Фейсбук 

Зокрема Білошицький зазначив, що передбачено такі заборони:

 Також не дозволяється:

Людина, яка супроводжує домашню тварину, тепер зобов'язана забезпечити:

Поводок тварини на прив'язі повинен мати довжину не менше 20 метрів, а для сторожових собак – не менше 10 метрів.

Законопроєктом 2351 заборонено регулювати чисельність тварин біологічно обґрунтованими методами та за допомогою евтаназії. Дозволяється лише біостерилізація, влаштування у притулок.

Білошицький уточнив, що відповідно до ст. 89 (жорстоке поводження з тваринами) КУпАП, знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало  фізичного болю, страждань, але не спричинило каліцтва чи загибелі, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника, становить небезпеку для її життя або здоров’я.

Він зазначив, що ті ж самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яка упродовж року вже притягувалась до відповідальності за таке ж порушення — накладення штрафу у розмірі від 5100 до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб, з конфіскацією тварини( за умови небезпеки для її життя або здоров’я)

Нагадаємо, що 10 листопада, на засіданні Кабінету Міністрів України, затвердили перелік «небезпечних» порід собак.

Власники собак порід, визнаних «небезпечними», зобов'язані укласти договір обов'язкового страхування або відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна іншим людям.

ІА "Вголос": НОВИНИ