Про це повідомляється на сайті «Інформаційний спротив».

Після того, як у відкритих джерелах були опубліковані перші фото збитого БПЛА, з обгорілих запчастин і маркування стало зрозуміло, що це російський апарат, а саме - БПЛА «Форпост» 2020 року випуску.

Але, у міру того, як російські ЗМІ не стали оновлювати новину з уточненням приналежності БПЛА, в мережі розгорілася вже зовсім інша дискусія. Людей уже не так бентежить той факт, що сирійські ПВО збивають російські БПЛА, що вельми красномовно говорить про ступінь взаємодії підрозділів обох сторін, а те, наскільки технічно примітивний і відсталий виявився БПЛА «Форпост» 2020 року випуску!

Адже в апараті помітили відсутність сучасних мікросхем. Натомість там є примітивні аналогові елементи і роз'єми, які немов перекочували з епохи СРСР. Але насправді це було ще не найцікавіше.

Подальше вивчення останків збитого сирійською ППО російського БПЛА «Форпост» показало, що це модифікація «Р». 

Справа в тому, що БПЛА «Форпост-Р» - це сама справжня гордість російського ВПК, адже в ньому були реалізовані вітчизняні технічні рішення для забезпечення максимального імпортозаміщення!

Тобто, БПЛА «Форпост-Р» не містить деталей іноземного виробництва, наприклад, від ізраїльської компанії IMI Searcher. І за заявами російської сторони, відмова від іноземних комплектуючих дозволить збільшити ТТХ зазначеного БПЛА!

Дивлячись на внутрішню «начинку» БПЛА «Форпост-Р», виникає переконання лише в тому, що після такого імпортозаміщення, єдине, що воно змогло збільшити, то це свою вагу і затримку передачі і виконання команд.

Апарат технічно явно відстає не просто на роки чи десятиліття, його немов висмикнули з епохи минулих поколінь.

А тому цей випадок в сирійському небі виявився куди більш цікавим для вивчення. Адже це не просто прикра помилка, коли одні союзники знищують апарат інших союзників, з якої можна щиро поглумитися. Даний інцидент продемонстрував реальну ситуацію в Росії з імпортозаміщенням, яке високими технологіями і не пахне.

ІА "Вголос": НОВИНИ