Воєнна розвідка України повідомляє, що найближчим часом Сирія перемістить до росії та білорусі озброєння, військову техніку та ресурси для забезпечення російських окупантів. Сьогодні на зустрічі  президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати росії для воєнних потреб близько 40 000 бойовиків.

«Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило «бойовий дух» сирійців.» - пише видання «Вечірній Київ» посилаючись на інформацію ГУР МОУ.

Також, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС. - Пише на сторінці у фейсбук Головне управління розвідки

Під постом українці відразу оприділили куди саме мігруватимуть новоприбулі Сирійці і це далеко не Євросоюз:

Tatiana Bond Їх не запросили, а не прохані гості хуже ворогів, тож їм буде кінець.Тільки такі паспорти вони отримають житло в землі України посмертно...

Людмила Роменская Та яка міграція в Європу? Добривом в наші чорноземи ляжуть -у нас вже скоро посівна!!!

Вікторія Хорішман В український чорнозем вони мігрують звідси. Які в них там інтернет ресурси? Треба їм туди накидати фоток і відео смаженої русні.

Також «Вголос» писав, що росія пригрозила Боснії українським сценарієм. 

Посол рф в Боснії і Герцеговині (БіГ) Ігор Калабухов заявив, що БіГ має право вирішувати, чи бути членом НАТО, але москва залишає за собою право реагувати на таку можливість.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ