Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

"33-річний чоловік та 34-річна дружина з Дрогобиччини скуштували м'ясну консерву власного приготування. Вже наступного дня у жінки почало боліти горло, тоді подумали про застуду. Аж на сьому добу хворі звернулися по медичну допомогу: спершу – до місцевої амбулаторії, згодом – до однієї з районних лікарень Дрогобиччини. Скаржилися на порушення зору, сухість в роті, розлади ковтання, інші прояви харчової токсикоінфекції", - йдеться у повідомленні.
 
За словами лікарів, стан у пацієнтів середньої важкості. Їм надається спеціалізована медична допомога.
 
Ірина Куліш, завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб, розповідає, що у 2024 році зафіксували три випадки ботулізму у Львівській області:
Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба. Якщо вчасно не звернутися за допомогою, захворювання може призвести до смерті. Основними симптомами ботулізму є порушення зору, відчуття «сітки» перед очима, відчуття сухості в роті, розлад мовлення, ковтання.
Збудник ботулізму найчастіше міститься в домашніх консервах (м’ясних, рибних, грибних та овочевих), а також може міститися у в’яленій рибі.

ІА "Вголос": НОВИНИ