Про це повідомляє пресслужба УГКЦ Львівської Єпархії.

«Єпарха Сокальсько-Жовківського Львівської митрополії Михайла Колтуна наслідує єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро Лоза», - йдеться у повідомленні.

Владика Петро Лоза

Владика Петро Лоза народився 3 червня 1979 року в с. Колоденці Кам’янка-Бузького району Львівської області. У 1997 році вступив до Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи), де у 2003 році склав вічні обіти. Богословську освіту здобув в Інсбруцькому університеті в Австрії.

Священничі свячення отримав 26 серпня 2007 року з рук архиєпископа і митрополита Львівського Ігоря Возьняка у Львові. Як священник служив у Вінниці, Гніздичеві-Кохавино, Львові та Чернігові.

12 квітня 2018 року був призначений єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії та титулярним єпископом Паніума. Єпископська хіротонія відбулася 12 липня 2018 року в катедральному соборі Святих апостолів Петра і Павла в Сокалі. Головним святителем був Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а співсвятителями — митрополит Львівський Ігор Возьняк і єпарх Сокальсько-Жовківський Михайло Колтун

ІА "Вголос": НОВИНИ