У п'ятницю, 18 грудня, Приморський районний суд Одеси розпочав чергове засідання у справі проти активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомив сам Стерненко у Telegram.

«Судилище по справі моєї необхідної оборони. Прокурори вимагають відправити мене до СІЗО.», - написав громадський активіст.

Хто такий Стерненко

Сергій Стерненко - це відомий одеський громадський діяч та правник, керівник НГО «Небайдужі», ексучасник та колишній керівник одеського осередку «Правого сектора».

Стерненко також був активним учасником Революції Гідності 2014 році.

Напади на Стерненка: що відомо

Протягом лютого-травня 2018 року на активіста тричі нападали в Одесі. Всі ці інциденти входять до так званого «Списку Гандзюк».

Відомо, що напади почалися після участі активіста у мітингах проти знищення Одеською міською владою Літнього театру. Крім того, Стерненко був одним з організаторів низки акцій протесту проти виступів російських діячів культури в Одесі після анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі.

Варто зазначити, що ще після першого нападу громадський діяч звернувся до правоохоронців з проханням надати йому державну охорону, проте цього так і не зробили. Цікаво, що одному з нападників на Стерненка Олександру Ісайкулу поліція надала державну охорону.

Під час третього нападу на Стерненка нападник Іван Кузнецов, уродженець Чорноморська, був поранений ножем у серце і живіт. Від отриманих травм чоловік помер. Другий нападник Олександр Ісайкул, який проходить у справі як свідок,  втік з України.

У жовтні 2019 року Офіс генерального прокурора передав справу Стерненка до Головного слідчого управління СБУ.

Активісту інкримінують умисне вбивство та носіння холодної зброї без відповідного на те дозволу.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ