Про це під час свого звернення повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський повідомив, що відповідно до проєкту документа Сенат США засуджує Росію за вчинення актів геноциду проти народу України; закликає Сполучені Штати разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоб запобігти подальшим актам російського геноциду проти українського народу.

Разом з тим документ підтримує трибунали та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності за агресивну війну, за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид.

«Всіма своїми терористичними атаками проти українців і нашої держави Росія тільки закопує сама себе», - повідомив президент.

У Сенаті США зауважили, що світ має визнати те що дії РФ в Україні є геноцидом, а винні мають понести відповідальність.

«Протягом п’яти місяців світ бачив жорстоку, невиправдану та абсолютно безглузду війну, яку російський диктатор розв’язав проти України. Росія намагається знищити не тільки людей і будівлі України, а й українську мову, українську історію та українську культуру. Це геноцид. Світ має визнати цей факт, а винні мають понести відповідальність», – заявив сенатор Бен Кардін.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ