Про це свідчить звіт президентської політсили на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, – пише Українська правда.

Із документу випливає, що партія перерахувала ГО шістьма траншами 1,058 мільйона гривень: 100 240 та 44 240 грн – 6 липня, 608 грн – 14 липня, 8 800 грн – 17 липня, 306 000 – 18 липня та 598 000 гривень – 29 серпня 2017 року.

Згідно зі звітом, усі виплати здійснювалися за трьома договорами між партією та фондом, укладеними 1 лютого, 28 квітня та 3 липня 2017 року.

Як відомо, проект закону про Вищий антикорупційний суд розроблений групою експертів, до складу якої, серед інших, входили засновник Фонду інновацій та розвитку Георгій Вашадзе та директор організації Роман Яковлєв.

Нагадаємо, що раніше низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

16 січня директор Світового банку надіслала до Верховної ради та Адміністрації Президента листа, в якому попередила про неприпустимість ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд у редакції запропонованій Порошенком.

Такої думки також дотримується і секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт. Він зазначив, що до роботи над змінами до законопроекту також варто долучити представників МВФ та Світового банку, тобто інституцій, від яких Україна сподівається отримати фінансування, і які вже висунули свої умови.

Українську владу розкритикував і Євросоюз через те, що Президент подав законопроект про Антикорупційний суд (АКС), який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Також Міжнародний валютний фонд зробив «9 системних зауважень» про те, чому президентський законопроект про Антикорупційний суд не дозволить створити суд, який користувався би довірою в Україні та за кордоном.

Як відомо, створення Антикорупційного суду є однією з ключових умов для відновлення співпраці України з МВФ. Також через це не може бути підписана домовленість про нову програму макрофінансової допомоги ЄС для України. Вартість цієї програми може сягнути 2 млрд євро.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ