Про це повідомили в громадській організації «Мартін-клуб», передає «Українська правда. Життя».

Зазначається, що справу розглядали протягом трьох років.

Загиблий Дмитро Плотніков був раніше засуджений за навмисне вбивство, він вийшов з в'язниці достроково. Після цього він повернувся до жінки Марини Полях і протягом двох років тероризував жінку, постійно бив, підпалював будинок, вибивав вікна.

За словами Полях, жінка неодноразово намагалася позбутися співмешканця, але він постійно повертався. Коли вона відмовлялася впускати його до свого житла, він громив її майно. Він також неодноразово погрожував їй фізичною розправою, а під час однієї з суперечок заявив, що вона не доживе до його повернення у в’язницю.

Жінка зверталася до правоохоронних органів понад 30 разів.

Востаннє Дмитро почав погрожувати не лише Марині, але й їхній доньці. За словами жінки, вона схопила ніж, намагаючись зупинити чоловіка. Під час боротьби Дмитро напоровся на ніж і помер від отриманих поранень. Жінку звинуватили у вбивстві.

Судова справа проти Марини тягнулася більше трьох років. Її звинувачували за двома статтями – умисне вбивство (стаття 115 КК України) та вбивство при перевищенні меж необхідної оборони (стаття 118 КК України).

9 вересня 2024 року визнав Марину невинною за обома статтями.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ