Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, де опублікували ухвалу Дрогобицького міськрайонного суду в складі головуючої судді Курус Р. І. 

За даними видання "Варто", мова йде про гучну справу, яка стала наслідком трагедії на вулиці Грушевського, що трапилася 28 серпня 2019 року. 

В той день в Дрогобичі стався обвал одного під'їзду. В результаті 8 мешканців будинку загинули.

Слідство встановило, що до трагедії причетна інженерка житлово-експлуатаційної компанії Ростислава Петречко та майстер дільниці Ростислав Дацишин.

17 листопада цього року  Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області закрив  кримінальне провадження у зазначеній справі.

Про таке рішення суду повідомили колишні мешканці будинку, де сталась трагедія.

“Таким чином, судом встановлено, що обвинуваченим ОСОБА_1 та ОСОБА_2 пред’явлено обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов`язаної з наданням публічних послуг, а не у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя і здоров`я особи, а тому доводи прокурора про відмову в задоволенні клопотання з цієї підстави є неспроможними… За викладених обставин, враховуючи, що злочин, який інкримінується обвинуваченим, не відноситься до категорій тяжких чи особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи, підлягають застосуванню приписи пункту 10 частини 1 статті 284 КПК”, – йдеться в ухвалі суду.

Варто зазначити, що станом на зараз ніхто не поніс відповідальності за трагедію, що сталась у Дрогобичі.

Нагадаємо, вночі 28 серпня 2019 року у будинку на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі обвалився під’їзд чотириповерхового житлового будинку. В результаті обвалу загинули вісім людей.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Причиною обвалу житлового будинку в Дрогобичі Львівської області стало руйнування середньої несучої стіни підвалу. Зазначається, що це виникло з двох можливих причин:

Постраждалим внаслідок обвалу виділили 1,3 млн гривень. Сім'ї загиблих отримали по 100 тисяч гривень, люди з легкими травмами - 50 тисяч, а важко травмовані особи - 75 тисяч. Крім того, з міського бюджету Дрогобича також виділили 115 тис. грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ