Після того як Геннадій Кернес заявив про підтримку президента Петра Порошенка, суд зняв арешт з 49 гектарів землі в Харкові, порушення при виведенні яких з власності міста й слугували для відкриття «земельної справи» проти мера Харкова.

Про це повідомив юрист Харківського антикорупційного центру Володимир Рисенко.

«Страх, як і наші думки - матеріальний. У лютому 2014 року страх був густим і щільним. І я вам зараз покажу його. Ті, хто вирішив, що вони програли - тікали, ховалися, ховали і вивозили. Готівку вивозили камазами, землю - ховали. У лютому 2014 в Харкові терміново переоформляли 49 гектарів, вартістю в 15 млн доларів, безкоштовно отриманої землі в центрі Лісопарку. Поруч з будинком Добкіна, побудованим на такій же землі. Ділянку переоформили досить швидко і грубо. 14 лютого у неї вже був новий власник. На підставі документів, які видані через чотири дні - 18-го лютого. Реєстратори зареєстрували 108 ділянок на чотири дні раніше, аніж на них з'явився пакет документів», - пише він у Facebook.

Рисенко зазначає, що саме це і був страх.

«Не важливо як, з якими порушеннями, головне - швидше сховати», - додав він.

Повідомляється, що пізніше, 15 вересня 2016 року, Генпрокуратура провела у Харкові 120 обшуків.

«Юрій Віталійович проводить прес-конференцію, на якій обіцяє, що вся земля повернеться харків'янам. 16 січня 2017 року ці ділянки і ще кілька сотень гектарів землі Печерський суд заарештував за клопотанням ГПУ. А вже 4 серпня 2017 в постанові Печерського суду розписується склад усієї групи чиновників і окрема роль секретаря міськради - Кернеса. А потім ГПУ відправляє до суду обвинувальний акт щодо всіх учасників групи, окрім одного-єдиного - Кернеса Геннадія Адольфовича. А він так само раптово заявляє про свою підтримку Порошенка на майбутніх виборах. І не тільки заявляє, але і ретельно працює, зокрема, запросив до Харкова Грановського, який посилено почав засівати новий округ, з'явилась передвиборча газета з гордими фото мера і Президента, передвиборні листівки »однодумців«, і, за дивними чутками, саме мер ніби формує виборчий штаб Президента», - додав юрист.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ