Навіть якщо відмовитися повністю від супу, це не буде мати шкідливих для здоров'я наслідків, адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви - показник гастроентерологічних захворювань не має істотних відмінностей від нашого.

Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня немає. Різноманітне збалансоване харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп або борщ», - написала Супрун на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Але, тим не менш, вона назвала декілька причин, чому суп все ж варто їсти час від часу:

«В ідеалі, суп повинен бути не дуже жирний і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошняної заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, яка додасть корисного білка до страви та клітковини. Що до варіння бульйонів варто також дотримуватися певних правил. Краще зливати перші кілька бульйонів після варіння м'яса», - порадила Супрун.

ІА "Вголос": НОВИНИ