Спостерігачі Спеціальної місії ОБСЄ на окупованому Росією Донбасі зафіксували реактивні системи залпового вогню «Град» та самохідні гаубиці.

Про це йдеться у звіті місії за період з 19:30 16 жовтня до 19:30 17 жовтня, передає УНІАН.

Як зазначається, спостерігачі поблизу населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська) помітили 10 нерухомих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм), розміщених там із порушенням ліній відведення.

"17 жовтня, за відповідними лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному урядові районі члени патруля СММ зафіксували 8 самохідних гаубиць (2С1), що стояли у бойовому положенні на полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська)", - заявили в ОБСЄ.

Окрім того, спостерігачі, відвідавши постійне місце зберігання (відведеного) важкого озброєння у непідконтрольному урядові районі Луганської області, відзначили, що там досі бракує 4 реактивних систем залпового вогню (БМ-21), 3 самохідних гаубиць (2С1) і 6 буксируваних гаубиць (п'яти Д-30 та однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм).

ІА "Вголос": НОВИНИ