Юрист Олексій Різник розповів, хто відповідатиме за те, що, попри відкриті кримінальні провадження, сміття зі Львова й далі вивозять незаконно у різні куточки нашої країни.

Про це він заявив в ефірі Народного толк-шоу 11 серпня.

Зазначимо, днями правоохоронці Львівщини викрили факти незаконного перевезення та захоронення львівського сміття у Вінницькій області.

«Перш за все до кримінальної відповідальності можуть бути притягнені всі особи, вину яких доведуть, починаючи від водіїв, які здійснювали перевезення, представників компаній, які беруть гроші за це, тощо» - наголосив юрист.

При цьому Різник нагадав: на сьогодні склад тарифу на вивезення сміття включає дві питомих складових: вартість вивезення ТПВ і їхня утилізація.

«Зараз з усіх мешканців Львова гроші збирають як за вивезення, так і за утилізацію ТПВ, а по суті його вивозять будь-куди і викидають будь-де. А гроші, пов'язані з утилізацією, розходяться по кишенях чиновників. Цей епізод довести важко, але сподіваємося, що відкриті кримінальні справи доведуть до логічного завершення, адже перш за все шкоди завдають державі, зокрема кожному з нас», - резюмував юрист.

Як писав «Вголос»: “Жоден факт не залишився поза увагою”: заступник прокурора Львівщини розповів про справу з “мандрами” львівського сміття (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ