Квас за декілька годин
Рецепт квасу який ми пропонуємо, має зовсім іншу технологію приготування ніж традиційний. Тут не потрібно ані житнього хліба, ані чекати кілька діб, щоб напій збродив. Готується швидко, а за смаковими якостями нічим не відрізниш від бочкового натурального квасу.
Отож нам потрібно:
5 літрів води;
350г цукру;
1 ч.л. лимонної кислоти;
2 ст.л. цикорію;
1.5 ч.л. сухих дріжджів.
Спосіб приготування:
Закип'ятити 5 літрів води.
Зняти з вогню та додати цукор, лимонну кислоту і цикорій.
Відставити напій охолоджуватись до кімнатної температури (це важливо, щоб не запарити дріжджі!)
Додати 1,5 ч,л. сухих дріжджів і гарно розмішати.
Дати настоятись при кімнатній температурі 4 години.
Розлити в пляшки і поставити у холодильник.
Лимонад
За цим рецептом виходить майже 10 літрів смачного напою. Якщо вас лякає така цифра, можете спробувати зробити половину, але гарантуємо, що дуже швидко доведеться готувати наступну порцію. То ж краще зробити усе зразу.
Інгредієнти:
апельсини – 4 штуки;
лимон – 1 штука;
цукор –1 кг;
вода – 9 літрів.
Спосіб приготування:
Апельсини і лимон покласти в морозилку на ніч (мінімум 8-10 год.).
Витягнути і занурити їх на кілька секунд в окріп. Порізати на шматочки і пропустити через м‘ясорубку.
Прокручену масу залити 3 літрами холодної питної води. Періодично помішувати.
Через 15-20 хвилин процідити через сито.
Цукор розчинити в 2 літрах теплої води. Додати сироп до відфільтрованого настою, долити ще решту 4 літри води і дати настоятися 1 годину.
Перелити в пляшки, зберігати в холодильнику. За бажанням можна подавати з гілочкою м‘яти.
Мохіто
Мохіто — традиційний кубинський коктейль, але вже настільки добре знаний в Галичині, що можна його вважати нашим. Взагалі-то цей напій алкогольний: в оригіналі до його складу входить ром. Та ми готуватимемо безалкогольне «Мохіто», яке чудове втамовує спрагу.
Інгредієнти:
- 5-7 гілочок свіжої м'яти;
- 1 лайм;
- половинка лимону;
- «Спрайт» або мінеральна вода - 1,5 літра. Якщо беремо мінеральну воду, потрібно додати за смаком цукру чи меду;
- кубики льоду.
Приготування:
Нарізати лайм тоненькими скибочками. Додати лимон і листя м'яти. Усе перемішати. Залити газованою водою чи спрайтом, ще раз перемішати і залишити настоюватися у холодильнику. За бажанням додати кубики льоду
ІА "Вголос": НОВИНИ