«Вголос» підготував підбірку смачних та оригінальних страв з кабачка.

Кабачковий рулет

Це легка у приготуванні та надзвичайно смачна закуска. Підійде як для звичайного перекусу, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Для начинки всі інгредієнти перемішуємо.
Помідори і огірок нарізаємо кубиками.
Кабачок натерти на тертку, посолити, перемішати і відставити на 10 хв. Відтиснути зайву рідину.
Додати яйця, сметану, борошно, сіль. Перемішати.
Викласти на деко застелене пергаментом.
Випікати при 180 градусах 20-30 хвилин.
Дати охолонути, перевернути, викласти сирну масу та овочі, завернути в рулет, обгорнути харчовою плівкою і помістити в холодильник на кілька годин.
Нарізати порційними шматками і смакувати.

Голубці з кабачків

Пропонуємо вашій увазі рецепт дуже смачних голубців з кабачків. Голубці виходити дуже ніжними, ароматними і соковитими. Вони будуть добре тримати форму і красиво виглядати в страві.

Для голубців візьміть:

Спосіб приготування:

Приготуйте фарш: подрібніть цибулю, додайте сіль, перець і трохи гострого перцю чилі.  ретельно перемішати.

Рис необхідно промити і теж відправити до фаршу.

Кабачки промити під проточною водою, нарізати тонкими слайсами уздовж. Відберіть для голубців ширші слайси, решту кабачків подрібніть і додайте до фаршу.

На дошку викладіть слайс з кабачка, візьміть трохи фаршу, сформуйте невелику ковбаску, і покладіть на кінець слайса.

Загорніть в рулетик. Рулетики з начинкою викладіть щільно в сковороду.

Сковорідку ставимо на максимальний вогонь.

Заливка:

У миску покладіть томатну пасту і сметану, потім хмелі-сунелі і півсклянки холодної води.

Перемішайте. 

Налийте заливку в сковорідку. Закрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30-35 хвилин.

Після виключення вогню, нехай голубці постоять ще 10 хвилин в сковорідці.

Салат з кабачків та бринзи

Дуже смачний літній салат, який цілком може бути самостійною стравою. За бажанням у салат можна додати нарізані кубиками обсмажені сухарі, збризнуті олією та присипані спеціями.

Інгредієнти:

Приготування:

Кабачки порізати тонкими кружечками, посолити і поперчити, а  тоді – обсмажити на олії до легкого зарум’янення. 

Насіння теж злегка обсмажуємо.

Викласти кабачки на тарілку, остудити, присипати насінням і зеленню.

Зверху викласти порізану брусочками фету.

Поперчити і полити рослинною олією, змішаною з лимонним соком.

Салат можна їсти як теплим, так і охолодженим.

ІА "Вголос": НОВИНИ