«Вголос» підготував підбірку смачних та оригінальних страв з кабачка.
Кабачковий рулет
Це легка у приготуванні та надзвичайно смачна закуска. Підійде як для звичайного перекусу, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
- кабачок - 500 г;
- яйця - 3 шт;
- борошно - 4 ст.л;
- сметана - 2 ст.л
- сіль - за смаком;
Для начинки:
- вершковий сир - 180 г;
- сметана - 2-3 ст.л;
- часник - 2-3 зубчики;
- сіль, перець, зелень - за смаком;
- помідори- 2 шт;
- огірок - 1 шт;
Спосіб приготування:
Голубці з кабачків
Пропонуємо вашій увазі рецепт дуже смачних голубців з кабачків. Голубці виходити дуже ніжними, ароматними і соковитими. Вони будуть добре тримати форму і красиво виглядати в страві.
Для голубців візьміть:
- 3 кабачка;
- м’ясного фаршу – 250 грам;
- одну цибулину;
- півсклянки рису;
- солі – 1 ч. ложку;
- чорного і гострого перцю;
- томатну пасту – 2 ст. ложки;
- сметани – 2 стол. ложки;
- півсклянки води;
- хмелі-сунелі – 1 ч. ложку.
Спосіб приготування:
Приготуйте фарш: подрібніть цибулю, додайте сіль, перець і трохи гострого перцю чилі. ретельно перемішати.
Рис необхідно промити і теж відправити до фаршу.
Кабачки промити під проточною водою, нарізати тонкими слайсами уздовж. Відберіть для голубців ширші слайси, решту кабачків подрібніть і додайте до фаршу.
На дошку викладіть слайс з кабачка, візьміть трохи фаршу, сформуйте невелику ковбаску, і покладіть на кінець слайса.
Загорніть в рулетик. Рулетики з начинкою викладіть щільно в сковороду.
Сковорідку ставимо на максимальний вогонь.
Заливка:
Перемішайте.
Налийте заливку в сковорідку. Закрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30-35 хвилин.
Після виключення вогню, нехай голубці постоять ще 10 хвилин в сковорідці.
Салат з кабачків та бринзи
Дуже смачний літній салат, який цілком може бути самостійною стравою. За бажанням у салат можна додати нарізані кубиками обсмажені сухарі, збризнуті олією та присипані спеціями.
Інгредієнти:
- кабачки – 400 г;
- солоний сир (бринза або фета) – 100 г;
- рукола чи інша зелень – пучок;
- насіння соняшника – 1 ст.л;
- олія – 1 ст.л;
- лимонний сік – 2 ч.л;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Кабачки порізати тонкими кружечками, посолити і поперчити, а тоді – обсмажити на олії до легкого зарум’янення.
Насіння теж злегка обсмажуємо.
Викласти кабачки на тарілку, остудити, присипати насінням і зеленню.
Зверху викласти порізану брусочками фету.
Поперчити і полити рослинною олією, змішаною з лимонним соком.
Салат можна їсти як теплим, так і охолодженим.
ІА "Вголос": НОВИНИ