Медальйони з фаршу у беконі
Інгредієнти:
свинячий фарш - 300 г;
яловичий фарш - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
вода - 100 мл;
бекон - 200 г;
плавлений сирок - 1 шт.;
твердий сир - 100 г;
сіль, перець - за смаком;
зелень, овочі для подачі.
Приготування:
З'єднуємо два виду фаршу - свинячий і яловичий. Сюди ж додамо дрібно нарізану цибулю, сіль і перець. Перемішуємо.
Тепер додамо 100 мл води. Фарш буде соковитішим. Перемішуємо.
Фарш розділяємона 4 рівні частини і формуємо кульки.
Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером
Склянкою робимо поглиблення і формуємо бортик.
На крупній тертці натираємо два види сиру - твердий і плавлений. Заповнюємо медальйони сиром, злегка притискаючи зверху. Перчимо і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів десь на 20-30 хвилин (все залежить від вашої духовки).
Як тільки бекон підрум'яниться, медальйони готові.
Печінка з яблуками і цибулею
Інгредієнти:
куряча печінка - 800 г;
цибуля - 400 г;
тверді яблука - 400 г;
олія для смаження - 4 ст. л.;
зелень і спеції: лавровий лист (за бажанням); 1 ч. л. майорану; розмарин; сіль; 0,5 ч. л. перцю.
Печінка з яблуками і цибулею - швидка і смачна страва на обід або вечерю. Для мене це типовий осінній рецепт, тому що яблука - один з трьох найважливіших інгредієнтів цієї страви.
Процес приготування :
Печінку очищаємо від прожилок і жиру. Шматочки можна злегка наколоти виделкою. Цибулю меншого наріжте тонкими кружальцями.
Розігрійте велику сковороду. Додайте оліїю.
Шматочки печінки викладіть і обсмажте з двох сторін приблизно 1,5-2 хвилини, поки не підрум'яняться. Помістіть печінку в окремий посуд.
Обсмажте на сковороді цибулю до приємного золотистого кольору.
Поки смажиться цибуля, готуємо яблука. Не очищайте яблука від шкірки, просто ретельно вимийте їх і витріть паперовим рушником. Розріжте їх навпіл уздовж. Кожну половину розріжте на чотири частини. Видаліть насіння.
Викладіть яблука в сковороду з цибулею.
Додайте майоран і листя розмарину. Продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
Коли шматочки яблук злегка підрум'янились (необов'язково, щоб вони були м'якими), знову кладемо печінку на сковороду.
Солимо, перчимо і готуємо страву близько 15 хвилин.
На цьому етапі ви також можете додати 0,5 ч. л. солодкого перцю для аромату.
Страва готова
ІА "Вголос": НОВИНИ