«Паска, яка завжди вдається»

Інгредієнти (на 6 пасок Ø13см.) :

Опара:

Тісто:

 

 Приготування опари:

  1. До цукру вливаємо тепле молоко, змішуємо вінчиком, додаємо пресовані дріжджі і розмішуємо.
  2. Сюди ж додаємо яйця та масло.
  3. Збиваємо усе міксером( не переживайте, що якщо масло повністю не збилось, це нормально).
  4. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин. 

Найкраще опару готувати на ніч.

 Готуємо тісто:

  1. Вливаємо до опари коньяк, додаємо ванільний цукор та цедру і вимішуємо.
  2. Висипаємо половину борошна та сухофрукти, розмішуємо вінчиком.
  3. Висипаємо решту борошна і замішуємо тісто.
  4. Місимо до того часу, поки тісто не стане гладким та однорідним і почне відставати від рук (орієнтовно 10 хв).
  5. Залишаємо під плівкою на півтора години.
  6. Поверхню на якій готуватимемо паски, а також руки, змащуємо олією.
  7. Ділимо тісто на частини, формуємо паски і викладаємо в форму.
  8. Даємо паскам підійти ще приблизно півтори години.
  9. Коли вони збільшаться вдвоє, змащуємо яйцем.
  10. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 50 хв.

Глазур на паску

 

Зверху пасочки можна задекорувати глазур'ю. Ми пропонуємо  – глазур без яєць. Легко готується та ніколи не кришиться.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Желатин залийте 30 міліграмами води, залишіть на 5-10 хвилин.
  2. У каструлю насипте цукрову пудру, влийте залишок води і перемішайте. Отриману суміш поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  3. Готову масу перелийте в посудину, додайте желатин і перемішайте до однорідності. Потім збийте масу міксером до пишного стану. Додайте трішки лимонного соку і ще трохи збивайте. Коли маса загусне – глазур можна вважати готовою.
  4. Посудину з глазур’ю ставте на каструлю з гарячою водою і опускайте паску. Після цього одразу прикрашайте підготовленою посипкою або сухофруктами.                                                                                                                                                   

    Смачного, дорогі українці !

ІА "Вголос": НОВИНИ