Інгредієнти:
- 0,5 л води;
- 0,5 склянки цукру (склянка на 250 мл);
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 0,5 склянки олії;
- дрібка солі;
- 50 г свіжих дріжджів;
- 900г-1 кг борошна
Для начинки можна використовувати джем, варення та мак.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розведіть в теплій воді з 2 столовими ложками борошна й 1 столовою ложкою цукру.
- Поставте їх в тепле місце, щоб почали бродити. Тоді у розчин додайте решту цукру, олію, влийте в посуд з борошном, посоліть і вимішуйте до появи пухирців.
- Поставте тісто в тепле місце.
- Коли підійде, розкачайте його.
- На пласт розкоченого тіста на відстані 7-10 сантиметрів покладіть начинку, зверху покладіть ще один пласт розкоченого тіста і склянкою вирізайте пампушки.
Пампухи можна робити й іншим способом: відірвіть від тіста однакові порції, приблизно такі, щоб поміщалися в столову ложку. Скочуйте з них кульки, а потім розплющуйте їх на долоні. Всередину покладіть начинку і зліпіть пампух. Готові пампухи викладіть на дошку, посипану борошном, швом донизу, щоб підросли.
Смажити пампухи в киплячій олії.
Ще гарячими – посипте цукровою пудрою.
ІА "Вголос": НОВИНИ