Сирник «Фантазія»
У цьому сирнику чудове поєднання ніжного сирного крему з пісочними коржами, горіхами та смородиною. Доповнює смак ніжна шоколадна помадка.
Тісто
Інгредієнти:
3 ст. муки
3 жовтки
15 г ванільного цукру
1/2 ст. цукру
2 ч. л. розпушувача
200 г масла
Приготування: Муку змішати з розпушувачем, цукром та ванільним цукром. Холодне масло порізати дрібно кубиками у муку та посікти ножем до утворення дрібної крихти. Додати жовтки та замісити тісто. Поділити на 3 частини, загорнути у харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.
Горіхова маса
Для неї нам потрібно:
1/2 ст. молока
1/2 ст. цукру
1 ст. горіхів перемелених
1 ст. л. какао
Спосіб приготування: молоко довести до кипіння, додати цукор і проварити 5 хв., додати горіхи і какао, варити до загущення. Охолодити.
Виймаємо одну частину тіста, розкачуємо на пергаменті, кладемо у форму, проколюємо виделкою. Зверху змазуємо горіховою масою. Пекти 20-25 хв при температурі 180 градусів.
Другий корж намазати густим смородиновим варенням, третій – пекти без нічого.
Сирна маса:
1 кг перемеленого сиру
1.5 ст. цукру
20 г ванільного цукру
100 г масла
2 жовтки
1 яйце
4 ч. л. крохмалю
2 ст. л. ванільного пудингу з гіркою1/2 ст. молока
Приготування:
До молока додаємо крохмаль і пудинг, розмішуємо до однорідності. Сир, добре перемелюємо, додаємо яйце, жовтки, кладемо у каструлю , додаємо цукор, ставимо на маленький вогонь, постійно помішуючи до однорідності.
До киплячої маси додаємо розведений пудинг з крохмалем, варимо до загустіння. Даємо трішки охолонути і перекладаємо коржі.
Збір:
- корж горіховий,
- половина гарячої маси,
- корж смординовий,
- решту маси,
- порожній корж.
Зверху заливаємо шоколадом. Даємо настоятись добу.
ІА "Вголос": НОВИНИ