Сирник «Фантазія»

У цьому сирнику чудове поєднання ніжного сирного крему з пісочними коржами, горіхами та смородиною. Доповнює смак ніжна шоколадна помадка.

Тісто

Інгредієнти:

3 ст. муки

3 жовтки

15 г ванільного цукру

1/2 ст. цукру

2 ч. л. розпушувача

200 г масла

Приготування: Муку змішати з розпушувачем, цукром та ванільним цукром. Холодне масло порізати дрібно кубиками у муку та посікти  ножем до утворення дрібної крихти. Додати жовтки та замісити тісто. Поділити на 3 частини, загорнути  у харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.

Горіхова маса

Для неї нам потрібно:

1/2 ст. молока

1/2 ст. цукру

1 ст. горіхів перемелених

1 ст. л. какао

Спосіб приготування: молоко довести до кипіння, додати цукор і проварити 5 хв., додати горіхи і какао, варити  до загущення. Охолодити.

Виймаємо одну частину тіста, розкачуємо на пергаменті, кладемо у форму, проколюємо виделкою. Зверху змазуємо горіховою масою. Пекти 20-25 хв при температурі 180 градусів.

Другий корж намазати густим смородиновим варенням, третій – пекти без нічого.

Сирна маса:

1 кг перемеленого сиру

1.5 ст. цукру

20 г ванільного цукру

100 г масла

2 жовтки

1 яйце

4 ч. л. крохмалю

2 ст. л. ванільного пудингу з гіркою1/2 ст. молока

Приготування:

До молока додаємо крохмаль і пудинг, розмішуємо до однорідності. Сир, добре перемелюємо, додаємо яйце, жовтки, кладемо у каструлю , додаємо цукор, ставимо на маленький вогонь, постійно помішуючи до однорідності.

До киплячої маси додаємо розведений пудинг з крохмалем,  варимо до загустіння. Даємо трішки охолонути і перекладаємо коржі.

Збір:

Зверху заливаємо шоколадом. Даємо настоятись добу.

ІА "Вголос": НОВИНИ