Скумбрія – один із найкорисніших видів риби. Вона багата на мінерали, вітаміни та корисні жири.  У 100 грамах скумбрії  міститься до половини добової норми споживання білка. Жирні кислоти «Омега-3″ нормалізують рівень холестерину. Завдяки вітаміну В12 на клітинному рівні підвищується споживання кисню.

Лише 2-3 порції скумбрії на тиждень, здатні зменшити ризик інфаркту та інсульту вдвічі. Не дивлячись на високий вміст жирів, а відповідно і калорійність, цю рибу зараховують до дієтичних продуктів. 

Отож для приготування скумбрії під сирно-шпинатною шубкою нам потрібно:

Спосіб приготування:

  1. Рибу очищаємо від основи і ділимо філе на 2 частини.
  2.  Цибулю та шпинат обсмажуємо. 
  3. З'єднуємо сметану, паприку, гірчицю,сіль та перець і змащуємо рибу. 
  4. Зверху викладаємо шпинаті цибулю та затираємо все сиром.
  5. Запікаємо в духовці  при  температурі 180° 35 хвилин.

ІА "Вголос": НОВИНИ