Скумбрія – один із найкорисніших видів риби. Вона багата на мінерали, вітаміни та корисні жири. У 100 грамах скумбрії міститься до половини добової норми споживання білка. Жирні кислоти «Омега-3″ нормалізують рівень холестерину. Завдяки вітаміну В12 на клітинному рівні підвищується споживання кисню.
Лише 2-3 порції скумбрії на тиждень, здатні зменшити ризик інфаркту та інсульту вдвічі. Не дивлячись на високий вміст жирів, а відповідно і калорійність, цю рибу зараховують до дієтичних продуктів.
Отож для приготування скумбрії під сирно-шпинатною шубкою нам потрібно:
- 1 шт. риби скумбрія
- 1 цибуля
- 1 пучок шпинату (100-150 гр.)
- 2 ст.ложки сметани
- 0.5 ч.ложки паприки
- 1 ч.ложка гірчиці в зернах
- Сіль, перець до смаку
- 150 гр. твердого сиру
Спосіб приготування:
- Рибу очищаємо від основи і ділимо філе на 2 частини.
- Цибулю та шпинат обсмажуємо.
- З'єднуємо сметану, паприку, гірчицю,сіль та перець і змащуємо рибу.
- Зверху викладаємо шпинаті цибулю та затираємо все сиром.
- Запікаємо в духовці при температурі 180° 35 хвилин.
ІА "Вголос": НОВИНИ