Баклажани на зиму
Інгредієнти:
- Баклажани – 6 кг
- Перець болгарський червоний – 6-8 шт
- Перець гострий – 3-4 шт
- Часник – 200 г
- Оцет 9% – 0,5 склянки
- Олія – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 1 стакан
Спосіб приготування:
Баклажани поріжте уздовж і поперек на 8 частин.
Посипте сіллю (1-2 ст. ложки з гіркою), перемішайте і дайте постояти 2 години.
Готові баклажани залийте маринадом, простерелізуйте 15 хвилин і закрутіть у банки.
Лечо з перцю і баклажанів
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Перець солодкий – 0,5 кг
- Баклажани – 0,5 кг
- Перець гіркий – 1 шт.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Олія – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Рецепт приготування:
- Помідори і гострий перець перемолоти. Солодкий перець очистити від насіння і перегородок і нарізати невеликими шматочками. Баклажани нарізати кружечками.
- У подрібнені помідори додати сіль, цукор, олію і оцет. Поставити каструлю на вогонь і довести інгредієнти до кипіння.
- Висипати баклажани і солодкий перець в каструл ю. Перемішати і накрити кришкою.
- Варити лечо 10 хвилин.
- Заповнити стерилізовані гарячі банки овочевим салатом, накрити кришками і закрутити.
Баклажани «Тещин язик»
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- 1 кг болгарського перцю
- 3-5 штук гострого перцю
- 5 головок часнику
- 1 ст. цукру
- Сіль – 2 ст. ложки
- 2/3 склянки оцту (9%)
- 250 г олії
Баклажани миємо і очищаємо від шкірки.
Промиваємо помідори і чистимо перці.
Часник разом з очищеними перцями й томатами перемелюємо.
Баклажани підсмажуємо на сковорідці.
Підсмажені баклажани висипаємо в каструлю, додаємо оцет, олію, сіль, цукор та тушкуємо 20 хвилин. Гарячі баклажани розкладаємо у стерильні банки і закручуємо.
.
ІА "Вголос": НОВИНИ