Згідно з даними Головного управління статистики у Львівській області, значно знизились ціни на фрукти – на 4,4%, з них найбільше: ягоди – на 35,1%, банани – на 10,7%, виноград – на 8,7%.
Суттєво подешевшали молочні продукти і яйця. З молочних продуктів знизились ціни на молоко з підвищеним вмістом жиру та сир м’який жирний – на 4%, сметану з підвищеним вмістом жиру – на 1,6%. Яйця подешевіли на 6,3%.
Знизились, також, ціни на м’ясо та м’ясопродукти у середньому на 0,8%. Так, на 1,4% подешевіла птиця, на 0,8% – свинина. В межах 0,1% – 2,6% знизились ціни на майже всі види ковбасних і м’ясних виробів та субпродуктів.
Ціни на хлібопродукти знизились на 0,2%: на 3,1% знизились ціни на крупи гречані, на 0,9% – на борошно пшеничне, пластівці вівсяні, на 0,2% – на крупи манні. Ціни на хліб залишились на рівні попереднього місяця.
Водночас, на 7% зросли вартість овочів (враховуючи овочі нового врожаю). Найбільше зросли ціни на: картоплю – на 47,8%, моркву – на 44,2%, буряк – на 37%. Суттєво подорожчала цибуля ріпчаста – на 10,3%. Проте значно знизились ціни на огірки та помідори закритого ґрунту, відповідно на 54,7% і 26,5%.
Риба та рибопродукти подорожчали загалом на 0,5%. Серед товарів цієї групи найбільше зросли ціни на рибу живу – на 3,9%.
У червні темп приросту цін на цукор склав 5%.
Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали у середньому на 0,1%. На 1,4% підвищились ціни на пиво, на 0,7% – тютюнові вироби.
Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, у червні інфляція в Україні щодо травня склала 0%.
ІА "Вголос": НОВИНИ