Про це повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі України.
«Станом на сьогодні, всі госпіталізовані з легким перебігом захворювання перебувають у стаціонарі, нових поступлень немає. Спеціалістами Держсанепідслужби у Івано-Франківську проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження у вогнищі, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчових продуктів, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору», - йдеться у повідомленні ДСЕСУ.
Функціонування приватного закладу громадського харчування призупинено до завершення лабораторних досліджень.
«Від двох хворих виділена Salmonella enteritidis та з п’яти змивів - умовно-патогенна мікрофлора. За порушення термінів проходження періодичних медичних оглядів від роботи відсторонено 8 осіб, складено протокол про порушення санітарних норм та правил. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху», - повідомляє прес-служба ДСЕСУ.
Прокуратурою Івано-Франківська за фактом виникнення спалаху ГКІ порушено кримінальну справу. За контактними особами встановлено медичний нагляд.
Джерело: Фіртка
ІА "Вголос": НОВИНИ